Hormonale disbalans

Hormonale disbalans

Hormonale disbalans kan een erge invloed hebben op je gezondheid. Zo zijn hormonen voor veel dingen belangrijk in je lichaam. Van vruchtbaarheid tot aan stofwisseling of gedrag, alles komt door hormonen. Het zal natuurlijk vervelend zijn als je dan een disbalans in hormonen krijgt, omdat dit een hoop kan veranderen. maar wat is hormonale disbalans nou eigenlijk? Het is heel simpel, deze stoornis ontstaat doordat je lichaam te veel of te weinig hormonen aanmaakt wat dus kan leiden tot een aantal klachten. Ook kan leeftijd hier een rol in spelen, neem als voorbeeld de pubertijd.

Symptomen van de disbalans van hormonen

Er zijn vele verschillende factoren die ervoor zorgen dat een man vrouw hormonale disbalans kan krijgen. Zo zijn er ook veel verschillende soorten klachten die deze disbalans kan veroorzaken. De meest voorkomende symptomen zijn emotionele en mentale problemen. Hieronder na je vatten: veel moe zijn, geen zin hebben in eten, drinken, of juist veel willen eten en drinken. Stemmingswisselingen, angsten en depressies zijn ook problemen die veel voorkomen door disbalans van de hormonen. Ook fysieke klachten kunnen meegebracht worden door een disbalans in de hormonen. Denk hierbij aan gewichtstoename of afname, een verminderde libido, haaruitval, acne hoofdpijn en veel stijve spieren.

Oorzaken van het stoornis

De oorzaken van dit probleem zijn ook vaak gevarieerd en kunnen veel voorkomen. Zoals eerder gezegd is leeftijd een factor die kan gaan opslaan in deze stoornis. Maar ook allergie├źn kunnen een rol spelen in het ontwikkelen van deze stoornis. Ook zijn er genoeg ziektes die hormonen in verwarring kan sturen en dit probleem kan veroorzaken. Dit zijn ook wel diabetes, schildklierziektes, verschillende soorten kanker en PCOS.

Laten helpen door

Je kan jezelf natuurlijk ook laten helpen door middel van het zoeken van een bedrijf die dit ook eenvoudig kan verhelpen. Kinesiologiepraktijk Be in Balance is een praktijk die je het beste kan helpen met het verhelpen van een disbalans van hormonen. Dit bedrijf doet dit al voor een lange tijd en heeft hierdoor een van de beste werkmanieren om disbalans van hormonen te kunnen verhelpen. Door het lange bestaan heeft Kinesiologiepraktijk Be in Balance ook al veel verschillende soorten mensen op een positieve manier geholpen. Om te kijken wat andere mensen van Kinesiologiepraktijk Be in Balance vinden, of als je gewoon meer over het bedrijf wilt weten, is het het beste dat je eens een kijk neemt op de iste van Kinesiologiepraktijk Be in Balance.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *