Je Stem

stembanden heesheid zwolle

We staan er eigenlijk nooit bij stil, maar je stemgeluid is heel belangrijk en waardevol. Stel je eens voor dat je niet kunt praten. Met je stem kun je praten met mens en dier, je emoties uiten, zingen en fluisteren. Pas als je stem niet goed of helemaal niet meer werkt, merk je pas hoeveel je deze gebruikt. Onze stem kan door toedoen van allerlei factoren veranderen of verslechteren. Hierbij kun je denken aan een geïrriteerde of pijnlijke keel tijdens het praten, een branderig gevoel of continu meten hoesten als je wat wilt zeggen. Ook kan je stem veranderen als je een operatie hebt ondergaan aan je stembanden, of als je een ziekte hebt.

Wat kun je doen?

Maar wat kun je hier nu aan doen? Zoek jij een praktijk voor stembanden heesheid in Zwolle, dan kun je naar een logopediepraktijk. Een logopediepraktijk kan jou helpen om je stemproblemen op te lossen of te verbeteren, maar zij kunnen ook helpen bij een taalontwikkelingsstoornis. Als eerste wordt er bekeken wat de problemen zijn en dn wordt er een behandelplan voor jou gemaakt. De logopedist kan je ook helpen om van het slissen af te komen of misschien praat jij wel met een nasale stem. Ook dit kan verbeterd worden door oefeningen en ademhalingstechnieken.

Stotteren

Stotteren is een stoornis waardoor je niet vloeiend kunt spreken. Dit gebeurt bijna altijd al op jonge leeftijd en kan je hele leven aanhouden. Het is voor die mensen ontzettend lastig om dit te doorbreken of om er helemaal af te komen. Ook hiervoor worden ademhalingsoefeningen gegeven en allerlei hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je goed verstaanbaar te maken.

Helemaal niet praten

Maar hoe maak je je verstaanbaar als er geen geluid uit je mond komt. Dan zul je ongetwijfeld op jonge leeftijd al gebarentaal leren. Ook is het handig als je ouders en mensen in de omgeving dit ook beheersen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een computersysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.