Mooie kristallen

Kristallen

Mooie kristallen wordt sinds mensenheugenis al als een zeer waardevol object gezien. Doordat ze zo’n mooi glanzend sprankelend uiterlijk hebben kun je je dat misschien wel voorstellen. Veel mensen verzamelen ze vanwege hun indrukwekkende helende werking. 

Geschiedenis kristal

 Wat je misschien nog niet wist is dat het woord kristallen, voortkomt uit het Griekse woord krustallos, dit betekent ijs. Ijs? Zul je wel denken, nou vroeger geloofden veel mensen dat goden uit ijs een kristal vormden. Vroeger legde veel mensen ook veel vertrouwen in de genezende werking van een kristal. Elke kristal had zijn eigen speciale kwaliteit. Ook werd het regelmatig in kunst gebruikt. Dit kun je tegenwoordig nog terug vinden in werken van Rembrandt bijvoorbeeld. Naast kunst waren, en zijn, sieraden een erg populair doeleinde voor kristal. 

Wat is kristal?

Kristallen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Kristal kan gevormd worden uit stoffen waarvan de atomen perfect op elkaar aansluiten. Voorbeelden van die stoffen zijn bijvoorbeeld suiker en zout. Er zijn erg veel soorten kristal, zoals bergkristal, diamant en kwarts. Kristal kan op verschillende manieren gevormd worden. Met een soort kubussen en erg symmetrisch, maar je hebt ook kristal die veel onregelmatiger zijn opgebouwd. Soms gebeurd het ook dat een kristal een ongebruikelijke vorm krijgt. Zonder duidelijke rechte vlakken bijvoorbeeld. Dit komt dan omdat de kristal in een beperkte ruimte groeit. Hierdoor is er niet genoeg ruimte om goed door te ontwikkelen. DIt kan soms erg mooie unieke soorten kristal opleveren. 

Populaire soorten kristal

Een aantal populaire kristallen zijn Amethist, Seleniet, Rozenkwarts, Citrien en Obsidiaan. Misschien heb je er wel eens eens eerder van gehoord. Elk van deze kristalsoorten heeft een eigen werking. Amethist beschermt je en zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen, niet verkeerd toch? Daarnaast hebben ze een prachtige paarse kleur. Rozenkwarts is ook een welbekende kristal. Door de mooie roze kleur is ze erg aantrekkelijk, misschien heb je hem al in huis? Rozenkwarts zorgt voor zelfliefde en acceptatie. Ook heeft het een kalmerende werking, vooral bij trauma’s. Seleniet is een prachtige kristal, mooi helder wit. Ook de werking is voor misschien wel heel aantrekkelijk voor jou. Ze werken namelijk naast beschermend ook heel goed bij je spirituele ontwikkeling. Zo helpen ze bij het verbeteren van je telepathische vaardigheden en kunnen ze ook helpen bij het krijgen van contact met verschillende entiteiten. Niet verkeerd, vind je ook niet? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *