Wat is een hormoon coach?

Hormoon coach

Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en die via de bloedbaan de organen en weefsel aansturen om allerlei lichaamsfuncties te regelen. Hormonen hebben invloed op zowel langlopende lichaamsprocessen, zoals de groei of de puberteit, als kortlopende lichaamsprocessen zoals bloeddruk en angstreacties. hormonen worden gemaakt in de kleuren van verschillende lichaamsdelen. Het hoofd: hypothalamus en hypofyse. De hals: schildklier en bijschildklieren. De buik: bijnieren, alvleesklier. De voortplantingsorganen: eierstokken of teelballen. Hiervoor zou je een een hormoon coach kunnen regelen om er meer informatie over te kunnen krijgen. 

Het zijn jouw hormonen

Het lichaam streeft altijd naar balans en hormonen helpen daarbij. Als die balans verstoord is – bijvoorbeeld door een verkeerd voedingspatroon – kan dat leiden tot die onweerstaanbare drang naar suikers. En geen mens kan die drang uiteindelijk weerstaan. Het is dus helemaal niet zo raar dat je steeds toegeeft aan die onweerstaanbare behoefte. Door het eten van de suikers wordt de balans verder verstoord en zo komt jouw lichaam in een vicieuze cirkel. En jij? Jij voelt je uitgeput en baalt van jouw lichaam dat steeds makkelijker vet opslaat. Helemaal richting de overgang. Om nog maar te zwijgen van alle andere overgangsklachten. Ach, die horen erbij toch? 

Nee dus!

Ook overgangsklachten, of andere klachten die samenhangen met onze cyclus. Hebben alles te maken met een verstoorde hormoonbalans. Daarom gaan we samen aan de slag met het herstellen van die balans. Voeding is daarbij essentieel. Je leert eten vanuit de basis, zoals voeding is bedoeld. Stapje voor stapje leer je de regie te pakken over je voedingspatroon en je eigen leven. Dus geen streng dieet, pillen, poeders of shakes – want die verstoren je hormoonbalans alleen maar meer! Maar gewoon met gezonde voeding. Wij kijken verder dan dat. Dus niet alleen naar wat en hoeveel je eet maar juist ook naar waarom je eet wat je eet. Een gezonde relatie met eten is namelijk essentieel voor blijvend gezonde leefstijl. Ze gaan op zoek naar jou gewoontes en gedachten die je niet verder helpen en buigen die om naar gewoontes en gedachten die je je doel laten bereiken. Want met de juiste mindset  en de juiste voeding breng je je hormonen weer in balans en bruis je al snel weer van de energie en groeit je zelfvertrouwen. Dat is de basis om jezelf een gezonde leefstijl aan te leren en die nooit meer kwijt te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *